NavMenu

Aerodrom Bihać aplicirao za novac za nadzor nad izgradnjom testne dionice piste

Izvor: eKapija Nedjelja, 15.11.2020. 10:26
Komentari
Podeli
Javno preduzeće Aerodrom Bihać apliciralo je kod Federalnog ministarstva za promet i komunikacije za sredstva koja očekuju u narednim danima ili sedmicama kako bi do kraja godine realizirali nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji testne dionice poletno-sletne staze, prenose domaći portali.

Također, do kraja godina očekuju da bude završena izrada aeronautičke studije, te revizija glavnog projekta.

Ističu da su nakon prethodne vodne saglasnosti i glavnog projekta predali zahtjev za urbanističku dozvolu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja i početkom 2021. idu ka vodnoj saglasnosti, te se u nastavku 2021. nadaju da će uraditi istorijski korak - predati zahtjev za građevinsku dozvolu.

Osim toga, očekuju da će kroz Zakon o javno-privatnom partnerstvu biti konkurentni i potencijalnim investitorima sa kojima su prošli određen broj koraka i vjeruju da će ostvariti saradnju kroz "build-operate-transfer" model.


Naglašavaju da je sredstva za dosadašnje aktivnosti osiguralo Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, a sada postoje obećanja da će i dalje finansirati unaprjeđenje i izgradnju projekta, jer je Aerodrom u Bihaću obaveza Vlade FBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.