Izvor: Dnevni list | Utorak, 13.04.2010.| 10:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

JP EPHZHB: Provjera stanja računa internetom

(Foto: b)

JP Elektroprivreda Hrvatske Zajednice Herceg Bosna d.d. Mostar (JP EPHZHB) uvela je besplatnu internetsku uslugu "Provjera stanja računa". Ova usluga, koja je relativna novina u našoj zemlji, omogućuje brz i jednostavan pregled osobnih informacija.

Provjera stanja računa namijenjena je fizičkim osobama, odnosno kupcima JP EPHZHB iz kategorije potrošnje "Kućanstvo". Putem internetske stranice ove kompanije korisnici mogu vidjeti pregled ostvarene potrošnje u posljednjih 12 mjeseci, pregled očitanja brojila u posljednjih 12 mjeseci te pregled svih računa i uplata u posljednjih 12 mjeseci, kao i trenutačno stanje duga. Za korištenje ove internetske usluge, potrebno je unijeti tražene podatke u polja predviđena za upis te kliknuti na polje "Provjeri". Podaci potrebni za prijavu na uslugu su "Šifra kupca", koja se nalazi na računu za električnu energiju te "Broj brojila", koji se nalazi na drugoj strani (poleđini) zadnjeg računa za električnu energiju.

Iz JP EPHZHB napominju kako je moguća i izmjena osobnih podataka kupaca, zbog moguće promjene mjernog uređaja (brojila) ili eventualne preregistracije kupca, pa je potrebno pri svakoj prijavi na uslugu unijeti podatke s posljednjeg računa za električnu energiju.

Također, u slučaju da korisnici primijete bilo kakve nepravilnosti u podacima, kao i za sve ostale nejasnoće i dodatna pitanja, mogu se slobodno obratiti korisničkoj službi putem elektronske pošte na opskrba@ephzhb.ba . "Bitno je prilikom postavljanja upita obvezno navesti šifru kupca, kao i točno ime i prezime, kako bismo mogli brzo i efikasno riješili nastali problem. Ukoliko ste unijeli tražene podatke s posljednjeg računa za električnu energiju i ipak se niste uspjeli prijaviti na uslugu, slobodno nas kontaktirajte na navedeni mail", navode u JP EPHZHB.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.