NavMenu

JP EPHZHB: Provjera stanja računa internetom

Izvor: Dnevni list Utorak, 13.04.2010. 10:53
Komentari
Podeli

JP Elektroprivreda Hrvatske Zajednice Herceg Bosna d.d. Mostar (JP EPHZHB) uvela je besplatnu internetsku uslugu "Provjera stanja računa". Ova usluga, koja je relativna novina u našoj zemlji, omogućuje brz i jednostavan pregled osobnih informacija.

Provjera stanja računa namijenjena je fizičkim osobama, odnosno kupcima JP EPHZHB iz kategorije potrošnje "Kućanstvo". Putem internetske stranice ove kompanije korisnici mogu vidjeti pregled ostvarene potrošnje u posljednjih 12 mjeseci, pregled očitanja brojila u posljednjih 12 mjeseci te pregled svih računa i uplata u posljednjih 12 mjeseci, kao i trenutačno stanje duga. Za korištenje ove internetske usluge, potrebno je unijeti tražene podatke u polja predviđena za upis te kliknuti na polje "Provjeri". Podaci potrebni za prijavu na uslugu su "Šifra kupca", koja se nalazi na računu za električnu energiju te "Broj brojila", koji se nalazi na drugoj strani (poleđini) zadnjeg računa za električnu energiju.

Iz JP EPHZHB napominju kako je moguća i izmjena osobnih podataka kupaca, zbog moguće promjene mjernog uređaja (brojila) ili eventualne preregistracije kupca, pa je potrebno pri svakoj prijavi na uslugu unijeti podatke s posljednjeg računa za električnu energiju.

Također, u slučaju da korisnici primijete bilo kakve nepravilnosti u podacima, kao i za sve ostale nejasnoće i dodatna pitanja, mogu se slobodno obratiti korisničkoj službi putem elektronske pošte na opskrba@ephzhb.ba . "Bitno je prilikom postavljanja upita obvezno navesti šifru kupca, kao i točno ime i prezime, kako bismo mogli brzo i efikasno riješili nastali problem. Ukoliko ste unijeli tražene podatke s posljednjeg računa za električnu energiju i ipak se niste uspjeli prijaviti na uslugu, slobodno nas kontaktirajte na navedeni mail", navode u JP EPHZHB.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.