Izvor: eKapija | Petak, 13.11.2020.| 08:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mostar dobija vidikovac Skywalk na Fortici

Mostar
Mostar (Foto: paul prescott/shutterstock.com )
Mostar će uskoro obogatiti turističku ponudu izgradnjom vidikovca Skywalk na brdu Fortica.

Projekat se provodi u saradnji sa Brdsko-biciklističkim udruženjem MTBA Mostar. Vrijednost radova sa PDV-om iznosi 39.663 KM, od čega Grad Mostar sufinansira 17.500 KM, a izvođač radova je HP Investing iz Mostara.

Planirani su radovi na izradi metalne konstrukcije vidikovca, izrada temelja, ugradnja staklenog poda, izrada pristupnog stepeništa i rasvjete. Projekat vidikovca predstavljat će turističku atrakciju, ne samo u Mostaru već i u široj zajednici, i tako doprinijeti unaprijeđenju turističke infrastrukture i proširenje ponude turističkih usluga duž staza Via Dinarice, saopšteno je na gradskom sajtu.

Podsjećamo, Grad Mostar u saradnji sa UNDP-om imlementira i sufinansira projekt Via Dinarica. Nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između UNDP-a i Grada Mostara, identificiran je projekat intervencije na javnoj infrastrukturi koji doprinosi razvoju turizma u prirodi duž staza Via Dinarice, a koji se odnosi na izgradnju pomenutog vidikovca Skywalk na brdu Fortica iznad Mostara.

Projekt Via Dinarica implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS).
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.