NavMenu

Sarajlije prikazale kakav park Hastahana žele - Pogledajte rješenje koje su dali (VIDEO)

Izvor: Radiosarajevo.ba Petak, 13.11.2020. 08:16
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Screenshot)
Građani Sarajeva okupljeni oko inicijative Hastahana park objavili su na svojoj Facebook stranici idejno rješenje kako bi to ovaj park trebao da izgleda po željama svih građanki i građana.

- Svima koji na narednim izborima traže naše povjerenje sada želimo pokazati šta je to što želimo. Grupa mladih, predanih arhitekata, geometara i dizajnera uradila je analizu prostora Hastahane i prikazala želje građanki i građana. Njihov zadatak bio je isključivo da projektom odgovore na potrebe koje su građanke i građani jasno i glasno izrazili na javnoj raspravi o budućnosti Hastahane. Kako bi naš park i naš grad mogli izgledati kada bi oni koji upravljaju našim novcem slušali građanke i građane i radili u našem, a ne vlastitom interesu - poručili su građani.

Dodali su da su spremni da se bore za ono što žele.

- Zato odmah nakon izbora, 16. novembra 2020. godine, krećemo sa prikupljanjem potpisa za građansku inicijativu, formalni mehanizam neposrednog učestvovanja u odlučivanju o lokalnim poslovima propisan Statuom općine Centar. Novi saziv Općinskog vijeća Centar dočekati će naša inicjativa za Hastahanu po mjeri građana - zaključili su.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.