NavMenu

RS prenijela pravo svojine Opštini Prnjavor nad zemljištem radi izgradnje poslovno-turističke zone Vijaka

Izvor: eKapija Petak, 13.11.2020. 08:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić potpisao je danas, 12. novembra, sa načelnikom opštine Prnjavor Darkom Tomašem, ugovor o prenosu prava svojine i posjeda Republike Srpske nad zemljištem od oko 45 hektara (444.606 metara kvadratnih) na opštinu Prnjavor, koje će se koristiti za potrebe poslovno-turističke zone Vijaka.

Ova poslovno-turistička zona prostire se na 322,14 hektara, a ranije je za ovu poslovnu zonu usvojen Regulacioni plan, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede RS.

Vlada Republike Srpske na ovaj način želi pomoći lokalnim zajednicama u njihovim razvojnim planovima, a zemljište je sa Vlade prenešeno na opštinu Prnjavor bez naknade.

Vlada Republike Srpske ranije je donijela i još dvije odluke o prenosu prava svojine i posjeda sa Republike Srpske na Grad Trebinje, a radi se o oko 8,5 hektara zemljišta.

Zemljište je preneseno na Grad Trebinje u svrhu provođenja zoning-plana "Novo Trebinje" i plana parcelacije na području katastarske opštine Volujac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.