NavMenu

Kreće izgradnja obrambenog nasipa na Gabela Polju u Čapljini - Potpisan ugovor sa Hrvatskim vodama vrijedan skoro 6,5 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 13.11.2020. 09:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Richard Thornton/shutterstock.com)Ilustracija
U salonu Gradske uprave Čapljina, u srijedu, 11. novembra, je upriličeno svečano potpisivanje Sporazum o financiranju projekta izgradnje obrambenog nasipa na području Gabela Polja u sklopu prekograničnog projekta obrane od poplava grada Metkovića.

Ugovor za projekt izgradnje obrambenog nasipa na području Gabela Polja su potpisali gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, saopšteno je na sajtu Grada Čapljina.

Projekt obuhvaća izgradnju obrambenog nasipa, ustave Glibuša, ustave Strimen, crpne stanice Glibuša, preljevne građevine s uređajem za kontrolirano upuštanje voda u branjeno područje i ostalih hidrotehničkih objekata koje štite branjeno područje od poplava.

Jedinstveni obrambeni zaštitni sustav čine dva podsustava. Prvi podsustav obuhvaća naselje Jerkovac i Glibušu na području grada Metkovića u Republici Hrvatskoj, a drugi dio podsustava obuhvaća naselje Gabela Polje na području grada Čapljine. Cilj projekta je stavljanje u funkciju oba podsustava kao jedan učinkovit sustav obrane od poplava. To je opći cilj projekta, a ovaj sporazum je samo rezultat dobrih međudržavnih odnosa između BiH i RH.

Ukupna procijenjena vrijednost za realizaciju projekta iznosi oko 6,48 mil KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.