NavMenu

Predstavljen projekat rekonstrukcije muzeja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu - Očuvanje autentičnosti enterijera i eksterijera

Izvor: eKapija Srijeda, 11.11.2020. 09:15
Komentari
Podeli
(Foto: mrkonjic-grad.rs.ba)
Predstavnici Republičkog Zavoda za zaštitu kulturno – istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske predstavili su u prostorijama opštine Mrkonjić Grad projekat za rekonstrukciju, adaptaciju i resturaciju muzeja ZAVNOBiH-a.

U prethodnom periodu urađena je projektna dokumentacija, što je bila i polazna osnova da se krene u izradu samog projekta.

Jasna Milešević direktorica Republičkog Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske rekla je da su se sa načelnicom Mrkonjić Grada dogovorili da zajedno urade projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju muzeja ZAVNOBiH-a.

- Danas smo predstavili konačan projekat. Planirano je da uradimo kako enterijer tako i eksterijer objekta, a cilj nam je da vratimo sve od autentičnih predmeta koji su sačuvani, a oni koji nisu da uradimo vjerne replike - rekla je Miloševićeva. Ona je dodala da žele da objekat vrate u vrijeme kada je bio izgrađen, bez ikakvih promjena.

Pomoć za obnovu muzeja očekuje se od Vlade Republike Srpske i sa nivoa BiH, te od međunarodnih donatora, navodi se na sajtu Opštine Mrkonjić Grad i dodaje da muzej ZAVNOBiH ima istorijsku vrijednost, on je kulturno – istorijski spomenik, a nalazi pod zaštitom BiH.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.