NavMenu

Nakon jednogodišnje pauze nastavljena obnova hotela Ruža u Mostaru

Izvor: Klix Utorak, 10.11.2020. 09:21
Komentari
Podeli
Planirani izgled budučih sobaPlanirani izgled budučih soba
Nakon više od godinu dana obustave radova na hotelu Ruža koji je bio jedan od simbola Mostara ponovno je oživjelo gradilište, te bi se nakon brojnih najava vrata prijeratne ljepotice u gradu na Neretvi mogla konačno otvoriti na proljeće naredne godine.

Kako piše portal Klix radovi su počeli prije pet dana, a razlog zbog čega je gradnja stajala više od godinu dana bilo je neplaćanje za izvršene poslove. Kako je to sada izmijenjeno radovi su otpočeli, prenosi ovaj portal.

U toku je izgradnja puta i parking prostora ispred hotela.

U tekstu se podsjeća da je Hotel Ruža privatiziran prije dvije decenije i da se gradi u skladu s franšiznim ugovorom sklopljenim 2016. s prestižnim hotelskim lancem Marriott, te je prema najavama koje je investitor Emir Kečo uputio Agenciji za privatizaciju HNK trebao biti završen do kraja juna ove godine, ali se radovi do sada nisu pokretali.

Direktor Agencije za privatizaciju HNK Dragan Bevanda za Klix.ba je prije devet mjeseci kazao kako je na objekt koji se prostire na čak 32.000 kvadrata u finalnoj fazi izgradnje, te da je završeno 90%posla.

Završetak dugo očekivanih radova bez sumnje nestrpljivo čeka stotinjak građana koji se nadaju zapošljavanju, jer je prema ugovoru o kupoprodaji predviđeno zapošljavanje 100 radnika.

Portal eKapija je još ranije pisao o planovima za hotel Ruža, a kako je predviđeno da ovaj objekat izgleda nakon rekonstrukcije pogledajte OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.