Izvor: eKapija | Subota, 07.11.2020.| 08:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Potpisan sporazum o saradnji komunalnih delatnosti RS i Srbije

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Edhar/shutterstock.com)
Udruženja preduzeća u sektoru komunalne djelatnosti Srbije i Republike Srpske dogovorili su intenziviranje saradnje u narednom periodu, radi pronalaženja dodatnih modela finansiranja, transfera znanja, tehnologija i unapređenja inovacija, u interesu unapređenja poslovanja i kvaliteta komunalnih servisa, saopštila je Privredna komora Srbije.

Predstavnici Udruženja za komunalnu djelatnost Privredne komore Srbije i Udruženja komunalnih i uslužnih djelatnosti koje samostalno funkcioniše u okviru Privredne komore Republike Srpske, potpisali su protokol o saradnji kojim su formalizovane zajedničke aktivnosti i septembarski dogovori privrednika u ovom sektoru privređivanja, na Trebinju.

Dalibor Joknić, sekretar Udruženja za komunalnu djelatnost Privredne komore Srbije ocijenio je da je ovaj sporazum posebno značajan jer pretpostavlja regionalnu saradnju i unapređenje zajedničkih aktivnosti na pronalaženju novih modlea finansiranja, transfera znanja, tehnologija i inovacija.

- Dogovorena je organizacija redovnih sjednica, kao i da svi postojeći sporazumi, dogovori i ugovori budu u okviru protokola koji smo potpisali - dodao je Joknić.

Predsjednik Udruženja komunalnih i uslužnih delatnosti Republike Srpske Nedeljko Lambeta ukazao je da komunalna preduzeća iz Republike Srpske moraju da iskoriste iskustvo firmi iz Srbije, kako bi u narednom periodu pokrenuli nove zajedničke projekte, unaprijedili edukaciju i poslovanje, na obostrano zadovoljstvo korisnika i u Srbiji i u Republici Srpskoj.

- Sporazum je nastavak uspješne saradnje poslovnog udruženja Komdel iz Srbije, Privredne komore Srbije i Privredne komore Republike Srpske, kao i njihovog poslovnog udruženja, preduzeća komunalnih usluga. Ovo je finalizacija i početak zajedničke saradnje sa ciljem produbljivanja odnosa, nastupa kod međuanrodnih instuitucija za projekte, radi što efukasnijeg rješavanj zajedničkih problema - naglasio je Marko Popadić, direktor Javno-komunalnog preduzeća Gradska čistoća.

Ukazano je da je dogovoreno i potpisivanje protokola o saradnji između Udruženja iz Republike Srpske i Poslovnog udruženja Komdel.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.