Izvor: RTS | Subota, 07.11.2020.| 08:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Danci razvijaju novi, energetski čist brodski motor na amonijak

Ilustracija
Ilustracija (Foto: stockphoto mania/shutterstock.com)
Danski investicioni fond pokušava da razvije dvotaktni brodski motor na amonijak, čime bi potpuno bilo eliminisano oslobađanje ugljen-dioksida. Oko 90% svih dobara kojima se trguje na svijetu transportuje se brodovima, koji sagorijevaju ogromne količine goriva i oslobađaju oko 2% ukupne emisije ugljen-dioksida.

Napore Inovacionog fonda Danske predvodi MAN Energy Solutions, a cilj je da do 2024. usavrše i demonstriraju potpuno novi pogonski sistem za brodove.

- Već dugo vremena MAN podržava energetski prelaz u brodskom transportnom sistemu i radimo sa velikom grupom industrijskih i naučnih partnera na razvoju novih rješenja - rekao je Brajan Ostergard Sorensen, jedan od čelnika MAN Energy Solutions.

Prema njegovim riječima, amonijak je gorivo sa mnogo potencijala i još jedan važan korak u izbacivanju fosilnih goriva iz brodskog transportnog tržišta, a kompanija MAN već ima veoma mnogo iskustva sa razvojem motora na alternativna goriva, pa je tako već razvila prvi dvotaktne motore na metanol, etanol i LPG.

Veliko interesovanje u amonijak dolazi iz razloga što on ne sadrži ugljenik i zbog toga njegovo sagorevanje ne proizvodi ugljen-dioksid i druge gasove za efektom zelene bašte. Pored toga, njegove proizvodnja ne zahtjeva trošenje fosilnih goriva i može da se poveća koliko god je potrebno.

Još jedna pogodnost je vezana za amonijak – on se već transportuje u velikim količinama širom svijeta, jer se koristi u velikom broju proizvoda, poput prirodnih đubriva. Oko 120 velikih luka širom planete je uključeno u uvoz, izvoz i transport amonijaka.

Pošto je globalna infrastruktura već tu, korišćenje amonijaka da pokreće brodove je prirodan korak za brodsku industriju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.