NavMenu

Pokrenut predstečajni postupak u bijeljinskom preduzeću Aqua city

Izvor: Capital Subota, 07.11.2020. 08:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: beeboys/shutterstock.com)Ilustracija
Okružni privredni sud u Bijeljini pokrenuo je predstečajni postupak u preduzeću Aqua city u vlasništvu biznismena Slobodana Pavlovića, a po zahtjevu preduzeća Pavgord iz Foče, saznaje portal Capital.

Pavlovićeva firma se upustila u propali, višemilionski, projekat izgradnje vodenog parka, zašto je preko Bobar banke uzela kredit od 5 mil KM Investiciono-razvojne banke i nikada ga nije vratila.

Ta potraživanja Bobar banka u stečaju je za 4,2 mil KM prodala je Gordanu Pavloviću i njegovom Pavgordu, a koje on sad pokušava naplatiti kroz stečajni postupak.

Ukupna potraživanja Bobar banke od preduzeća Aqua city, po osnovu ugovora o kreditu, na kraju juna su iznosila 4,6 mil KM, a Pavgord ih je kupio za 400.000 KM manji iznos, na licitaciji održanoj 30. avgusta prošle godine.

Potraživanja koja je kupio obezbijeđena su hipotekom na imovinu preduzeća Aqau city koje je vještak građevinske struke procjenio na 14 mil KM.

Inače, ovo nije prvi slučaj u kojem Pavgord preuzima imovinu Slobodana Pavlovića. U Žitoprometu iz Bijeljine koji je takođe u stečaju biznismen iz Foče je otkupio 80% potraživanja i postao najveći povjerilac. Ovo preduzeće takođe je u većinskom vlasništvu Slobodana Pavlovića.

Pavgord je zajedno sa Galensom iz Novog Sada preuzeo i većinski udio u Pavlović banci koja je kasnije promjenila naziv u Naša banka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.