Izvor: Capital | Subota, 07.11.2020.| 08:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pokrenut predstečajni postupak u bijeljinskom preduzeću Aqua city

Ilustracija
Ilustracija (Foto: beeboys/shutterstock.com)
Okružni privredni sud u Bijeljini pokrenuo je predstečajni postupak u preduzeću Aqua city u vlasništvu biznismena Slobodana Pavlovića, a po zahtjevu preduzeća Pavgord iz Foče, saznaje portal Capital.

Pavlovićeva firma se upustila u propali, višemilionski, projekat izgradnje vodenog parka, zašto je preko Bobar banke uzela kredit od 5 mil KM Investiciono-razvojne banke i nikada ga nije vratila.

Ta potraživanja Bobar banka u stečaju je za 4,2 mil KM prodala je Gordanu Pavloviću i njegovom Pavgordu, a koje on sad pokušava naplatiti kroz stečajni postupak.

Ukupna potraživanja Bobar banke od preduzeća Aqua city, po osnovu ugovora o kreditu, na kraju juna su iznosila 4,6 mil KM, a Pavgord ih je kupio za 400.000 KM manji iznos, na licitaciji održanoj 30. avgusta prošle godine.

Potraživanja koja je kupio obezbijeđena su hipotekom na imovinu preduzeća Aqau city koje je vještak građevinske struke procjenio na 14 mil KM.

Inače, ovo nije prvi slučaj u kojem Pavgord preuzima imovinu Slobodana Pavlovića. U Žitoprometu iz Bijeljine koji je takođe u stečaju biznismen iz Foče je otkupio 80% potraživanja i postao najveći povjerilac. Ovo preduzeće takođe je u većinskom vlasništvu Slobodana Pavlovića.

Pavgord je zajedno sa Galensom iz Novog Sada preuzeo i većinski udio u Pavlović banci koja je kasnije promjenila naziv u Naša banka.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.