Izvor: eKapija | Petak, 06.11.2020.| 13:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kreće projekat pošumljavanja i gazdovanja šumskim kulturama u RS

(Foto: Lane V. Erickson/shutterstock.com)
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić prisustvovao je u petak, 6. novembra, u Banjoj Luci potpisivanju Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Šuma RS i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, a u vezi sa realizacijom projekta "Master plan pošumljavanja i gazdovanja šumskim kulturama u RS".

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su direktor Šuma RS Slaven Gojković i dekan Šumarskog fakulteta Vojislav Dukić, čime su dogovorene konkretne aktivnosti i smjernice neophodne za praktičnu realizaciju ovog projekta, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede RS.

Kao nastavak procesa unapređenja pošumljavanja u Republici Srpskoj Ministarstvo poljoprivrede finansiralo je izradu Master plana pošumljavanja, dok je nosilac izrade Šumarski fakultet u Banjoj Luci.

Master plan pošumljavanja i gazdovanja u šumskim kulturama Republike Srpske, uz postojeće planske dokumente, dao je odgovore prvenstveno o količinama, vrstama i tipu sadnog materijala koje treba koristiti prilikom pošumljavanja šumskih goleti i šibljaka, zatim dinamiku, organizaciju i metod rada prilikom pošumljavanja, kao i odgovore iz oblasti sjemensko-rasadničke proizvodnje, dok se potpisivanjem ovog sporazuma kreće u njegovu praktičnu realizaciju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.