NavMenu

Jedan od najpopularnijih svjetskih serijala The Nomad snima se u Crnoj Gori

Izvor: eKapija Subota, 07.11.2020. 07:58
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Сергей Петров)
U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore jedan od globalno najpopularnijih serijala The Nomad, u produkciji poznatog kanadskog fotografa i autora Rajana Pajla (Ryan Pyle) snima se u Crnoj Gori od 5. do 15. novembra ove godine, saopšteno je iz NTO.

Akcenat serijala je na gradovima, gastronomiji, lokalnim običajima i ljudima. Nakon Hajdelberga u Njemačkoj, Valete na Malti i Dubrovnika, autor je izabrao Crnu Goru za sljedeću destinaciju koja će biti prikazana u ovom serijalu.

Epizoda The Nomad - Boka Bay se, po odabiru autora, snima na području Boke Kotorske s fokusom na grad Kotor.
U skladu sa specifičnim konceptom emisije, destinacija će biti predstavljena milionskom auditorijumu, kroz intervjue sa lokalnim stanovništvom, a na teme istorije, kulture, gastronomije, ličnog životnog iskustva i profesija kojima se bave.

- Sa svojim raznolikim prirodnim ljepotama, Crna Gora je sve popularnija među putnicima širom svijeta, ali se manje zna o njenoj bogatoj istoriji i autentičnim pričama koje će mještani podijeliti. U Rayan Pyle produkciji smo uzbuđeni što ćemo te priče oživjeti i istražiti sve što Crna Gora i Bokokotorski zaliv nude - naglašava Pajl.

Tokom snimanja epizode TV ekipa će, između ostalog, imati priliku da se oproba u spremanju tradicionalnih crnogorskih jela, obiđe Kotorsku pijacu, maslinjake i nekoliko seoskih domaćinstava, kao i da se upozna sa načinom proizvodnje zanatskog piva i tradicijom pravljenja drvenih barki, te mogućnostima za rekreaciju i aktivni odmor u prirodi,

Televizijski serijal The Nomad emituje se putem jednog od dva najveća globalnog streaming kanala Amazon Prime sa preko 150 miliona korisnika. Epizoda The Nomad - Boka Bay emitovaće se putem Amazon Prime-a na tržištima SAD, Velike Britanije i Njemačke.

Takođe, epizoda će biti dostupna i putem YouTube kanala Rajan Pajla, kao i njegovih profila na društvenim mrežama sa impozantnim brojem pratilaca: na Facebook-u; 450.000, na Instagram-u 90.000 i na kineskoj najuticajnijoj društvenoj mreži Weibo sa oko 1 milion pratilaca. Svojevrsan vid promocija predstavlja i svakodnevno dijeljenje utisaka sa pratiocima na društvenim mrežama, tokom snimanja epizode u Crnoj Gori.

Epizoda The Nomad - Boka Bay u trajanju od 46 minuta, premijerno će biti prikazana tokom 2021. godine, a imajući u vidu očekivani doseg serijala, putem TV emitovanja i digitalnih kanala, procjenjuje se da će ova turistička reportaža biti od svojevrsnog značaja za jačanje imidža Crne Gore kao kvalitetne turističke destinaciji na globalnom nivou.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.