NavMenu

Potrošnja u FBiH manja za skoro 500 mil KM

Izvor: Klix Četvrtak, 05.11.2020. 14:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Pandemija koronavirusa napravila je žestok udar na ekonomiju, a to se posebno vidi kroz smanjenje javne potrošnje. Podaci porezne uprave FBiH za prošli mjesec govore o poraznim podacima pada prometa koji bilježe fiskalne kase.

Prema službenim podacima Porezne uprave FBiH na dan 31. oktobar 2020. godine, na području FBiH instalirana su ukupno 85.152 fiskalna uređaja, putem kojih je u tom mjesecu evidentiran ukupan promet u iznosu 3,73 mlrd KM.

U odnosu na 31. oktobar 2019. broj fiskalnih uređaja je veći za 11.852, a evidentirani promet u mjesecu oktobru 2020. je manji u odnosu na oktobarprošle godine za 465,3 mil KM.

Općina s najvećim brojem fiskalnih uređaja je Centar Sarajevo na čijem području je instalirano 4.767 fiskalnih uređaja. Općina s najmanjim brojem fiskalnih uređaja je Pale-FBiH, na čijem području je instalirano 12 fiskalnih uređaja.

Općina na kojoj je evidentiran najveći ukupan promet putem fiskalnih uređaja u oktobru 2020. je Novi Grad Sarajevo na čijem području je evidentiran ukupan promet fiskalnih uređaja u iznosu od 290,42 mil KM.

Općina na kojoj je evdentiran najmanji ukupan promet putem fiskalnih uređaja u oktobru 2020. godine je Dobretići na čijem području je evidentiran ukupan promet fiskalnih uređaja u iznosu od 67.056 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.