Izvor: eKapija+ | Četvrtak, 05.11.2020.| 14:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučka kompanija Satwork dobitnik nagrade Stvaratelji za stoljeća

U konkurenciji 562 kandidata iz devet zemalja banjalučka kompanija Satwork dobitnik je nagrade i priznanja "Stvaratelji za stoljeća", za razvoj preduzetništva na području srednje i jugoistočne Evrope.

Ove godine Satwork proslavlja 15 godina uspješnog poslovanja na tržištu i može se pohvaliti konstanim rastom iz godine u godinu na svim segmentima poslovanja. Kompanija je kreator i vlasnik sopstvenog informacionog sistema (SatIRS).

Posluje na lokalnom i regionalnom tržištu sa svoje tri kompanije u Banjaluci, Beogradu i Podgorici.

Cilj dodjele nagrada i priznanja "Stvaratelj za stoljeća" je da se javno oda priznanje i široj javnosti skrene pažnja na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Aktivnost izbora najboljih u poduzetništvu i za poduzetništvo te dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe "Stvaratelji za stoljeća", kontinuirano traje od 2014. Zaključno sa ovom godinom dodijeljeno je 320 nagrada u 11 zemalja.

Međunarodna nagrada i priznanje dodjeljuje se pojedincima, tvrtkama, znanstveno-obrazovnim institucijama, lokalnim i regionalnim zajednicama, nevladinim organizacijama, medijima... Dakle, svima koji predanim i kreativnim radom doprinose razvoju poduzetništva, a samim time, i razvoju cjelokupne zajednice u kojoj živimo i stvaramo, saopšteno je iz banjalučkog Satwork-a.

U saopštenju se dodaje da je u pismu upućenom laureatima, pored ostalog, rečeno "...čestitamo svim laureatima koji su svojim dugogodišnjim radom i stvaranjem doprinijeli razvoju poduzetništva i promicanju poduzetničke kulture te time zaslužili prestižna priznanja "Stvaratelji za stoljeća". Hvala i na nesebičnom doprinosu u širenju poruke o važnosti poduzetništva za sveukupan ekonomski i društveni razvoj. Imamo još mnogo planova u budućnosti čime se otvara prostor za nastavak druženja, razvoj suradnje, razmjenu ideja i informacija. Uvjereni smo da će, iz godine u godinu, porodica laureata "Stvaratelji za stoljeća" rasti te da ćemo dostići zavidan broj uspješnih koji će nam se pridružiti... Vidimo se dogodine, u martu, u prelijepom Dubrovniku...".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.