NavMenu

Bezos opet prodao akcije Amazona, zaradio 3 mlrd USD

Izvor: Tanjug Četvrtak, 05.11.2020. 09:15
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Osnivač i glavni izvršni direktor Amazona Džef Bezos prodao je ove nedelje svoje akcije u kompaniji za više od 3 mlrd USD, prema podacima američke Komisije za hartije od vrijednosti, izveštava CNBC pozivajući se na portal Openinsajder.

Bezos je ubrzao prodaju svojih akcija u poslednjih godinu dana. U avgustu je prodao akcije Amazona vrijedne više od 3,1 mlrd USD, a prije toga u februaru za više od 4,1 mlrd USD.

Sa prodajom akcija ove nedelje, zaradio je od početka godine do sada više od 10,2 mlrd USD, što je znatan skok u odnosu na 2019. godinu kada je od prodaje inkasirao 2,8 mlrd USD.

Čak i posle najnovije prodaje, Bezos i dalje posjeduje više od 53 miliona akcija Amazona u vrijednosti od skoro 170 mlrd USD, što ga čini najbogatijim čovjekom na svijetu.

On je ranije izjavio da će svake godine prodavati akcije za oko milijardu američkih dolara kako bi finansirao svoj startap za proizvodnju raketa Blu Oridžin.

Osim toga, šef Amazona je u februaru osnovao Fond za Zemlju od 10 mlrd USD za borbu protiv posljedica klimatskih promjena, iz kojeg će se dodijeljivati grantovi naučnicima, aktivistima i drugim ekološkim organizacijama.

Vrijednost Amazona procijenjena je na 1.6 biliona dolara, a od početka godine je skočila za više od 75%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.