NavMenu

UKC RS širi kapacitete - U planu gradnja Instituta za onkologiju i Klinike za psihijatriju

Izvor: eKapija Srijeda, 04.11.2020. 13:22
Komentari
Podeli
(Foto: UKC RS)
Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić istakao je da ova zdravstvena ustanova na lokaciji Paprikovac planira gradnju Instituta za onkologiju i Klinike za pshijatriju.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, Đajić je naveo da je u kompleksu UKC-a planirana i gradnja zgrade Medicinskog fakulteta, Medicinske škole, kao i Centra za obrazovanja i istraživanje, te da su svi projekti planirani uz podršku Vlade i Grada, prenosi BL Portal.

- Uz podršku Vlade Republike Srpske i Grada Banjaluke planirana je i gradnja objekta za transfuziju. U planu je rekonstrukciju zgrade Ginekologije i Klinike za dječije bolesti, kao i izgradnja garaže - rekao je Đajić novinarima nakon sastanka.

Đajić je dodao da su svi planovi UKC-a uvršteni u regulacioni plan Grada Banjaluka, čije rukovodstvo čini sve što je u njihovoj nadležnosti da doprinesu da ova zdravstvena ustanova postane najmoderniji zdravstveni centar u regiji.

Radojičić je izrazio zahvalnost zdravstvenim radnicima i UKC-u koji proteklih osam mjesece čine ogromne napore da se izbore sa epidemijom virusa korona.

Kad je riječ o strateškom razvoju UKC-a, Radojičić je istakao da zajedno rade na svemu što je nadležnost grada, jer je neophodno da se kapaciteti UKC-a razvijaju za vrijeme koje dolazi i u kojem zdravstvo treba da se bori sa bolestima 21. vijeka.

- Grad će se, nakon pandemije, vratiti besplatnim pregledima za bolesti koje su zabilježene kao najkritičnije, a to su kardiovaskularna i maligna oboljenja, kako bi se prevencijom izvršilo rano otkrivanje bolesti i blagovremeno liječenje - istakao je Radojičić, prenio je BL Portal.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.