Izvor: N1 | Srijeda, 04.11.2020.| 09:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Solidarnost na djelu - Burger King zamolio goste da naručuju iz McDonald's-a

(Foto: Alena Haurylik/shutterstock.com)
Pandemija korona virusa nas je natjerala da prihvatimo kako mnoge navike i pravila nisu uklesani u kamenu, ali vijest kako jedan od najvećih svjetskih lanaca restorana brze hrane podržava konkurenciju, ostavila je mnoge zatečene. Razlog je – solidarnost.

Ulaskom Velike Britanije u "lockdown broj 2", Burger King je poručio svojim gostima da su još jednom primorani da zatvore vrata svojih restorana, ali da svoja omiljena jela građani i dalje mogu naručiti onlajn i tako ujedno pomoći sačuvanju radnih mjesta onih koji su tu zaposleni.

Međutim, Burger King je otišao korak dalje i pozvao svoje stalne goste da ne izlaze, čak ako to znači i da hranu naručuju iz – McDonald's-a.

- Kao što nikad nismo ni pomislili da ćemo vas ohrabriti da naručujete iz KFCa, Subwaya, Domino's Pizze, Pizza Huta, Five Guysa, Greggsa, Taco Bella, Papa John'sa, Leona, ili bilo kojeg samostalnog mjesta prodaje hrane, a previše ih je da ih sve spomenemo. Ukratko, iz bilo kojeg sličnog restorana brze hrane (brzog ili malo manje brzog). Nikad nismo mislili da ćemo od vas to tražiti, ali restorani koji zapošljavaju hiljade osoblja zaista trebaju vašu podršku u ovom trenutku. Dakle, ako želite pomoći, i dalje se častite ukusnim jelima preko dostave, narudžbi za ponijeti ili na drive-thru lokacijama - poručili su iz Burger King-a.

- Naručiti Whopper (Burger Kingov hamburger) je uvijek najbolja opcija, ali BigMac isto tako nije baš loša stvar - dodali su, promovišući jedan od najpopularnijih McDOnald's-ovih proizvoda.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.