Izvor: eKapija | Srijeda, 04.11.2020.| 14:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Konferencija o digitalnoj transformaciji 6. novembra u Bihaću

(Foto: Den Rise/shutterstock.com)
Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji s Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona u okviru projekta "Digitalna transformacija", koji je financijski podržan sredstvima Bugarske razvojne pomoći, organizuje konferenciju "Digitalna transformacija u Bosni i Hercegovini" koja će se održati 9. novembra u Bihaću.

- Cilj ove konferencije je, uz aktivno učešće predstavnika institucija i kompanija, predstaviti značaj digitalne transformacije, procesa koji je neminovan u svrhu značajnijeg ekonomskog razvoja, te pružiti odgovore na praktična pitanja i izazove u ovom segmentu s kojim se suočavaju kompanije i poslovna zajednica u cjelini, te predstaviti neke uspješne primjere - saopšteno je iz Privredne komore USK.

U fokusu događaja biće teme "eOkvir za samoodrživo okruženje, ekologiju i energetsku efikasnost u BiH" i "Pametna i zelena eMobilnost građana, robe i usluga BiH", teme istoimenih studija u izdanju Spoljnotrgovine komore BiH u kojima je data analiza postojećeg stanja i smjernice za prevazilaženje digitalnog raskoraka sa pregledom rješenja u Evropskoj uniji i svijetu.

Više informacija možete pogledati OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.