NavMenu

Doboj priprema projekat vrijedan 50 mil KM - U planu uređenje korita Bosne i izgradnja šetališta, keja i biciklističkih staza

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 02.11.2020. 08:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sergei Drozd/shutterstock.com)Ilustracija
U naredne četiri godine Doboj bi poput nekih gradova u RS trebalo da u sklopu projekta uređenja korita Bosne dobije kej, šetalište i biciklističku stazu, obećavaju nadležni.

- Doboj je grad na tri rijeke, a faktički nismo ni na jednoj. Ali bez projekta, bez uređenja, bez garancija da ćemo ukrotiti vode, mi sigurno nećemo ni ulaziti u određene manje projekte. Naš primarni cilj je da za taj projekat koji je ukupne vrijednosti oko 50 mil KM zajednički sa Vodama Srpske, sa Vladom RS, sa ministarstvom tražimo odgovore i rješenja - rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Ovaj kapitalni projekat bi trebalo da se realizuje u tri faze, a iz lokalne uprave poručuju da će učiniti sve da uz pomoć republičkih institucija obezbijede novac, te dodaju da se na uređenju korita Bosne već radi.

- Dobrim dijelom se u Barama radi vezano za i dionicu Koridora 5C, ali ono što je naše primarno opredjeljenje jeste da od ušća rijeke Usore do autoputa, tj. do Bara, bude potpuno uređeno korito, da grad može izaći na rijeku Bosnu, da pored rijeke se prave i sadržaji koji su potrebni, od keja, šetališta, biciklističke staze, svega onog što je svakako potencijal - pojasnio je dobojski gradonačelnik.

Prije nego što se obezbijede sredstva za ovaj veoma značajan projekat, lokalna vlast radi na održavanju manjih tokova koji ugrožavaju stanovništvo pojedinih naselja, pa je tako u toku čišćenje potoka Liješanj u dužini od 1.620 metara, koji je u maju 2014. godine mještanima Usore zadao velike muke.

- Pored čišćenja potoka Liješanj u proceduri je postupak čišćenja korita rijeke Lukavice, koja je od izuzetne važnosti kako za grad Doboj, tako i za mještane Bušletića, odnosno zaseoka Ostojići. Znamo da svaki put kada se dese velike padavine dolazi do prekidanja putne komunikacije na tom dijelu i to stvara velike probleme mještanima tog dijele Trebave. Taj projekat je u saradnji sa Vodama Srpske, gdje oni učestvuju sa 49%, mi sa 51%, i vrlo brzo će se ući u njegovu realizaciju - rekao je Nenad Ostojić, v.d. načelnika Odjeljenja civilne zaštite u Gradskoj upravi Doboj.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.