Izvor: eKapija | Subota, 31.10.2020.| 13:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poziv na vebinar o novim procedurama na graničnim prelazima u Velikoj Britaniji

Ilustracija (Foto: Evgeny Bakharev/shutterstock.com)
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obaviještena od Ambasade Velike Britanije u Sarajevu da će se 16. novembra 2020. godine održati vebinar o novim procedurama na graničnim prijelazima u Velikoj Britaniji, u organizaciji Poslovne grupacije za granice i protokol i Odjeljenja za međunarodnu trgovinu Vlade Velike Britanije.

Ovaj virtualni dan industrije Grupe za granice i protokol će detaljno prikazati granične formalnosti između EU i Velike Britanije na kraju prijelaznog razdoblja, uključujući operativne studije slučaja.

Britanska grupa za granice i protokola (BPDG) i Odjel za međunarodnu trgovinu (DIT) pozivaju predstavnike industrije, prijevoznike, trgovce i vladine dužnosnike iz Centralne Europe da se pridruže ovom virtulnom danu industrije na temu graničnih procedura GB-EU, uključujući carine, PDV i akcize, sanitarne i fitosanitarne zahtjeve i kontrolu robe, te upravljanje prometom u Velikoj Britaniji.

Na vebinaru će biti predstavljene najnovije informacije koje bi trebalo znati da bi se nastavilo poslovati nakon 1. januara 2021. godine, navedeno je na sajtu VTK BiH.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.