Izvor: palelive.com | Subota, 31.10.2020.| 10:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Palama predstavljen projekat izgradnje šetališta i biciklističke staze uz Miljacku

Pale (Foto: YouTube/screenshot)
Kandidat za načеlnika opštinе Palе Nеnad Vuković u četvrtak je u Palama prеdstavio projеkat izgradnje šеtališta i biciklističke staze porеd Miljackе u dužini od 4 km.

Početak šetališta i staze za bicikliste je zamišljen u blizini FAMOS-a, dok je završetak planiran u naselju Stara Stanica, kod teniskih terena.

Šetalište i staza prate tok Paljanske Miljacke kroz centar Pala, a na Miljacki je planirana izgradnja dva pješačka mosta, dok su u blizini planirana dva dječija igrališta, 130 stubova rasvjete i mnoštvo različitih mobilijara.

Ukupna vrijednost projekta je oko milion maraka, a plan je da se projekat finansira iz budžeta opštine.

- Ovaj projekat bi na najljepši mogući način povezao centar Pala sa naseljima Stanica i Obilićevo, a radi se o jednom od najvažnijih projekata u mom mandantnom periodu za načelnika opštine Pale - izjavio je Vuković na konferenciji za novinare.

Vuković je podsjetio da su u prethodnom periodu pokazali ozbiljnost i realizovali sva velika obećanja, poput izgradnje SPC Peki, Studentskog trga i novog dijela šetališta, Univerzitetske ulice, rekonstrukcije Kulturnog centra Pale kao i atletske staze na stadionu Vlajko Petrović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.