Izvor: eKapija | Petak, 30.10.2020.| 17:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi aranžman sa MMF-om trebalo bi da bude zaključen u januaru

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija je izrazio punu opredijeljenost svih nivoa vlasti u BiH da, uprkos otežanom radu Misije usljed pandemije virusa korona, očekuje uspješan završetak pregovora do sredine decembra ove godine, te zaključenje novog aranžmana u januaru 2021. godine, rečeno je tokom njegovog sastanka sa predstavnicima MMF koji je održan u petak, 30. oktobra.

Na sastanku je razgovarano o planiranim aktivnostima i mjerama u okviru novog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom, kao i o reformskim oblastima koje će biti obuhvaćene novim aranžmanom.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je predstavnike MMF-a sa aktivnostima koje institucije u BiH provode u borbi sa posljedicama uzrokovanim pandemijom virusa korona, navodeći da su trenutno resursi svih nivoa vlasti u BiH usmjereni na podršku zdravstvenom sektoru i zaštitu zdravlja stanovništva, te podršku realnom sektoru.

Predsjedavajući Tegeltija je, govoreći o novom aranžmanu sa MMF-om, istakao da je potrebno zadržati stabilnost finansijskog sektora, te posvećeno i temeljno nastaviti sa radom na oporavku zdravstvenog sektora i reformi javnih preduzeća. Naglasio je potrebu snažne podrške oporavku ekonomije, uz posebnu pažnju na privredne grane koje su najjače pogođene krizom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.