Izvor: eKapija | Petak, 30.10.2020.| 10:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završena izgradnja zatvora u Bijeljini - Slijedi opremanje kompleksa

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)
U četvrtak, 29. novembra, je u prostorijama novog zatvora u Bijeljini potpisan Certifikat o privremenom prihvaćanju od strane predstavnika Kancelarije Evropske Unije u BiH, predstavnika kompanije za nadzor nad radovima SAFAGE Bosnia i direktora KPZ Bijeljina Milenka Gajića koji se odnosi na završetak druge faze izgradnje novog zatvora u Bijeljini.

S obzirom na to da su radovi završeni u predviđenim rokovima stekli su se uslovi za okončanje druge faze izgradnje koju je finansirala Kancelarija Evropske Unije u BiH putem fonda IPA 2015.

Nakon okončanja druge faze slijede aktivnosti na dobijanju upotrebnih dozvola, potrebnih priključaka, te opremanju objekata i prostorija u kompleksu novog zatvora.

- Izgradnjom novog zatvora Bijeljina će dobiti moderan zatvorski kompleks za smještaj 250 zatvorenika i pritvorenika, čime će se dosadašnji kapaciteti povećati za 100%. Prvu fazu izgradnje finansirala je Vlada RS u iznosu od oko 2 mil KM u kojoj su izgrađeni objekti pritvora, prijavnice i ogradnog zida - rekao je za InfoBijeljina Milenko Gajić, direktor KPZ Bijeljina.

Novi zatvor izgrađen je u skladu sa evropskim standardima koji zadovoljavaju potrebe za smještaj i resocijalizaciju zatvorenika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.