Izvor: Nezavisne novine | Petak, 30.10.2020.| 09:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvorena Gazprom benzinska stanica u Grudama

(Foto: Anna Moskvina/shutterstock.com)
Kompanija G-Petrol, zavisno društvo NIS-a, nastavila je razvoj maloprodajne mreže u Bosni i Hercegovini, pa je zvanično puštena u rad savremena Gazprom benzinska stanica u Grudama.

- Kompanija G- Petrol u 2020. godini nastavlja sa ulaganjem u nove projekte, te konstantno radi na poboljšanju i proširenju usluga i zapošljavanju novih radnika. U narednom periodu pod brendom Gazprom počinju da rade još četiri benzinske stanice na području Hercegovine. Time bi u našem maloprodajnom lancu bile 42 benzinske stanice sa oko 500 zaposlenih - rekao je Srđan Pešević, direktor G-Petrola.

G-Petrol od nedavno raspolaže i dodatnim kapacitetima za skladištenje dizela u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine. Terminal u Zenici ima zapreminu od 3 miliona litara i omogućava odlaganje dodatnih količina dizela koje se dopremaju iz Rafinerije nafte Pančevo.

Povodom otvaranja nove benzinske stanice, Domu zdravlja u Grudama je uručena donacija u gorivu, a prvih 100 kupaca nagrađeno je gratis gorivom u vrijednosti od po 20 KM.

G-Petrol u BiH upravlja mrežom od 42 benzinske stanice, od kojih je 31 u premijum brendu Gazprom, a ostalih 11 brenda NIS Petrol.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.