Izvor: eKapija | Petak, 30.10.2020.| 09:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlasenica dobija LED rasvjetu - Za veću ekonomičnost izdvojeno 307.000 KM

Ilustracija (Foto: jod2523/shutterstock.com)
U urbanom području opštine Vlasenica počeli su radovi na zamjeni postojećih svjetiljki energetski efikasnijim LED svjetiljkama.

Novih 637 sijalica biće postavljeno u narednih 15 dana. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević obišao je radove.

- Postojeća javna rasvjeta u urbanom području opštine Vlasenica bila je energetski i ekonomski neefikasna, većinom zasnovana na svjetiljkama starijim od 10 godina. Nakon pregleda i evidentiranja stanja, ustanovljeno je da je sistem neekonomičan i u vrlo lošem stanju. Ovim tehničkim rješenjem znatno će se smanjiti godišnja potrošnja električne energije i troškovi održavanja. Vlasenica će dobiti energetski efikasnu javnu rasvjetu koja pokriva sve ulice urbanog područja - rekao je načelnik Kraljević.

Projekat "Poboljšanje energetske efikasnosti javne rasvjete u urbanom području opštine Vlasenica" realizuje se u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH, istaknuto je na sajtu Opštine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 307.000 KM sa uračunatim PDV-om, od čega se iznos od 86.750 KM finansira iz sredstava UNDP/ILDP Fonda, a ostatak iz budžetskih sredstava Opštine Vlasenica.

Izvođač radova je Sector Security iz Banjaluke.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.