NavMenu

U Mostaru počelo uklanjanje nelegalno izgrađenih objekata

Izvor: Dnevni list Subota, 03.04.2010. 13:02
Komentari
Podeli

Nakon duže stanke, koja je nastala zbog nedostatka financijskih sredstava, ponovno je započelo rušenje nelegalno izgrađenih objekta i sankcioniranje objekata koji rade bez dozvole za rad u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Prvi na meti su se našli trgovci mostarke tržnice koji su poslovali bez dozvole za rad. Tako je u prošli ponedjeljak inspekcijska služba izašla na teren, upozorivši sve trgovce da će biti kažnjeni te da će njihova prodajna mjesta biti zapečaćena prema zakonskoj regulativi ukoliko nastave poslovati bez potrebnog odobrenja za rad, nakon čega su trgovci, uvidjevši da nemaju drugog izlaza, sami stavili ključeve u bravu.

Prema riječima voditelja gradske Službe za inspekcijske poslove Hilme Đidelije, na tržnici je urađeno ono što je predviđeno zakonom. Inspekcija je odradila svoj dio posla po nalogu i dinamici koja inače slijedi. Naravno, kako kaže, prvo se djeluje preventivno nekim vidom upozorenja te ukoliko se upozorene osobe ne odazovu na upozorenje, dolazi do kažnjavanja.

"Ponovno smo krenuli s uklanjanjem nelegalno izgrađenih objekta. Prodavači na tržnici koji rade bez dozvole za rad su se našli među prvima. Sljedeći na popisu su objekti čije rušenje je započeto ranije, a nije završeno, te oni nalozi koji idu po starosti, odnosno za koje je davno izdana naredba za sankcioniranje", objašnjava Đidelija i dodaje da se nada što većem broju uklonjenih nelegalno izgrađenih objekata.

"Sredstva će biti osigurana u proračunu za ova izvršenja, a već smo dobili zeleno svijetlo od gradonačelnika da se može krenuti s akcijom, što je i najbitnije", zaključio je Đidelija. Podsjetimo kako je u lipnju 2008. počelo rušenje nelegalno izgrađenih objekta, a do današnjeg dana ih je uklonjen tek mali broj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.