Izvor: Glas Srpske | Četvrtak, 29.10.2020.| 08:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Eko-euro tim počinje izgradnju sekundarne vodovodne mreže na području Teslića

(Foto: Sinisa Botas/shutterstock.com)
Načelnik opštine Teslić Milan Miličević potpisao je juče ugovor sa firmom Eko-euro tim iz Banjaluke o izgradnji sekundarne vodovodne mreže za mjesne zajednice čečavskog kraja - Čečava, Rastuša, Ukrinica, Gornja Radnja i Osivica, kao i za Vlajiće i Ljeljug.

Riječ je o nastavku projekta nakon što je izgrađen primarni vod i rezervoari, a svi zakonski rokovi i uslovi su ispoštovani i radovi na terenu mogu se očekivati već od 29. oktobra, saopšteno je iz Opštinske uprave Teslić.

Miličević je naveo da će Eko-euro tim, koji je dobio posao na osnovu tenderske dokumentacije i nakon isteka svih žalbenih rokova, odmah biti uveden u radove.

Prema njegovim riječima, pitanje rješavanja vodosnabdijevanja za oko 2.000 novih priključaka u fazi je realizacije.

Ukupni radovi su u vrijednosti višoj od 6 mil KM, a sredstva su obezbijeđena kreditnim zaduženjem opštine Teslić, vlastitim budžetskim sredstvima, te sufinansiranjem domaćinstava u iznosu od 850 KM, prema ranijoj odluci Skupštine opštine Teslić.

- Na osnovu iste odluke, porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije imaju umanjenje sufinanisranja za 50% - navodi se u saopštenju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.