NavMenu

Odobreno 500.000 KM za program samozapošljavanja u privredi Brčko distrikta

Izvor: RTRS Srijeda, 28.10.2020. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da je današnjom odlukom Vlade distrikta izdvojeno 500.000 KM za finansiranje Programa za samozapošljavanje u privredi, čija realizacija se očekuje u decembru.

Milić je istakao da je novac prebačen na račun Zavoda za zapošljavanje distrikta koji će da realizuje Program u saradnji sa vladinim Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu.

- Očekujemo da će narednih dana iz Odjeljenja za poljoprivredu biti predložen sličan program za samozapošljavanje u poljoprivredi, u istom iznosu - rekao je Milić novinarima.

On je naveo da će, u odnosu na ranije programe samozapošljavanja u privredi, prednost prilikom određivanja sredstava za poslovne ideje i programe imati mladi, odnosno lica do 30 godina starosti.


- Ovaj program je do sada dao veoma značajne rezultate. Siguran sam da ćemo u narednoj godini ići sa prijedlogom da se iznosi sredstava za samozapošljavanje u privredi i poljoprivredi povećaju i da se obezbijede potrebna sredstva za podršku poslovnim idejama koje su nakon dvije godine pokazale samoodrživost - rekao je Milić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.