Izvor: RTRS | Srijeda, 28.10.2020.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Odobreno 500.000 KM za program samozapošljavanja u privredi Brčko distrikta

(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da je današnjom odlukom Vlade distrikta izdvojeno 500.000 KM za finansiranje Programa za samozapošljavanje u privredi, čija realizacija se očekuje u decembru.

Milić je istakao da je novac prebačen na račun Zavoda za zapošljavanje distrikta koji će da realizuje Program u saradnji sa vladinim Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu.

- Očekujemo da će narednih dana iz Odjeljenja za poljoprivredu biti predložen sličan program za samozapošljavanje u poljoprivredi, u istom iznosu - rekao je Milić novinarima.

On je naveo da će, u odnosu na ranije programe samozapošljavanja u privredi, prednost prilikom određivanja sredstava za poslovne ideje i programe imati mladi, odnosno lica do 30 godina starosti.

- Ovaj program je do sada dao veoma značajne rezultate. Siguran sam da ćemo u narednoj godini ići sa prijedlogom da se iznosi sredstava za samozapošljavanje u privredi i poljoprivredi povećaju i da se obezbijede potrebna sredstva za podršku poslovnim idejama koje su nakon dvije godine pokazale samoodrživost - rekao je Milić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.