NavMenu

U toku tender za izgradnju fudbalskeg terena na Banjalučkom polju - U planu i teren sa atletskom stazom

Izvor: eKapija Srijeda, 28.10.2020. 14:08
Komentari
Podeli
Lokacija budućeg terena (Foto: Grad Banjaluka)Lokacija budućeg terena
Uz novi fudbalski teren sa vještačkom travom na Banjalučkom polju, u planu je gradnja još jednog sa atletskom stazom.

- Pokrenuli smo izradu projektne dokumentacije za izgradnju terena sa atletskom stazom i već smo obavili pregovore sa predstavnicima FK Borac i Fudbalskog saveza, koji su zainteresovani da učestvuju sa nama u realizaciji ovog projekta – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banjaluka Petar Bilčar, ističući da će ovo biti značajno i za atletičare koji će time dobiti mjesto za svoje treninge, saopšteno je na gradskom sajtu.

Ove aktivnosti se odvijaju istovremeno sa pripremama za nastavak druge faze gradnje stadiona sa vještačkom travom u neposrednoj blizini tržnog centra Delta planet, za šta je u toku postupak javne nabavke za izbor izvođača radova procijenjene vrijednosti oko 750.000 KM.

Prva faza ovog projekta, koja je podrazumijevala građevinske i hidro zahvate odnosno završetak oborinske i fekalne kanalizacije i vodovoda – uspješno je okončana i sada bi, po okončanju tenderskih procedura, trebalo da se finalizuje ovaj projekat.

Budući stadion biće sagrađen po FIFA standardima i namijenjen je svim banjalučkim klubovima. Biće izgrađene i svlačionice za fudbalere i sudije, a unutar same zone stadiona moguće je planirati i tribine montažnog tipa za posjetioce.

Uz ovaj projekat, zadnjih nekoliko godina intenzivno se radilo na poboljšanju sportske infrastrukture, od čega je jedan od najvećih projekata – otvaranje nove sportske dvorane Centa završene prošle godine.

Pored toga, pri kraju je gradnja sportske dvorane kod OŠ Branko Radičević na Starčevici, a ulazi se i u gradnju dvorane uz školu Sveti Sava na Laušu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.