Izvor: eKapija | Srijeda, 28.10.2020.| 11:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novac namijenjen za nova vozila Općina Sanski Most daje poljoprivrednicima

(Foto: Denphumi/shutterstock.com)
Planirana sredstva za nabavku službenih automobila u ovoj godini Općina Sanski Most usmjerit će u pomoć i podršku poljoprivrednoj proizvodnji, potvrdio je načelnik ove općine Faris Hasanbegović. Riječ je o iznosu od 90.000 KM.

Hasanbegović tvrdi da nije riječ o izbornom potezu, te je podsjetio kako je identična odluka donesena i protekle godine.

- Jedina smo lokalna zajednica na području Unsko-sanskog kantona koja je na ovakav način obezbijedila dodatna sredstva za pomoć poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpjeli ekonomsku štetu usljed pandemije virusa korona. Dodatnim stimulacijama nastojimo pomoći da naši poljoprivrednici prebrode ovo teško razdoblje - istakao je Hasanbegović za Nezavisne novine.

Prema njegovim riječima, svakom poljoprivrednom proizvođaču biti uplaćeno 40 KM po jednom muznom grlu.

- Trenutno na raspolaganju imamo četiri vozila, od kojih je najmlađe staro deset godina. Vozila se često kvare i servisiraju, ali u ovome trenutku imamo važnije prioritete od nabavke novih - istakao je Hasanbegović.

Iz Udruženja poljoprivrednika Sanski Most pozdravili su ovaj potez lokalnih vlasti, ali su istakli kako je u ovome trenutku najveći problem za poljoprivredne proizvođače plasman njihovih proizvoda.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.