Izvor: eKapija | Srijeda, 28.10.2020.| 15:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro bolja energetska efikasnost na tri javna objekta u USK

(Foto: Kuchina/shutterstock.com)
Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP), implementiraće projekat povećanja energijske efikasnosti javnih objekata u Unsko-sanskom kantonu.

Konkretno, radi se o projektima primjenjivanja mjera energijske efikasnosti koji će se realizirati na tri objekta – Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada USK, OŠ Cazin II i Mješovita elektrotehnička i drvoprerađivačka srednja škola Bihać. Radovi na ovim objektima počinju za sedam dana, a konačna realizacija trebala bi biti završena za tri mjeseca, prenijela je RTV USK.

Ukupna vrijednost projekta primjene mjera energijske efikasnosti je nešto više od 485.000 KM, od čega kantonalno Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša finansira 51%, a ostatak Razvojni program Ujedinjenih nacija, te gradovi Cazin i Bihać.

Nakon što je u junu potpisan Sporazum o sufinansiranju, danas je održan i prvi sastanak, na kojem su bili predstavnici instutucija u kojima će biti realizovan projekat.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.