NavMenu

IRU - Novi uslovi za transport u Grčkoj i italijanskoj regiji Lacio

Izvor: eKapija Srijeda, 28.10.2020. 10:25
Komentari
Podeli
(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Prema informacijama dostavljenim od strane Međunarodne unije cestovnih prevoznika, Vlada Grčke je najavila dodatne mjere za suzbijanje širenja Covid-19, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Nove mjere stupile su na snagu 24. oktobra 2020. godine, a uključuju sljedeće:

• Policijski sat u vremenu od 00:30 do 05:00 u regionalnim jedinicama kategorije 3 (narančasta zona) i 4 (crvena zona). Atina i Solun su uključeni u ove kategorije.
• Postoji izuzeće za one koji rade noću i za hitne slučajeve. Vozači kamiona koji vreše prijevoz na zabranjenim mjestima tijekom noći, moraju imati potvrde svog poslodavca. Grčka vlada nije predvidjela određeni obrazac za ovu svrhu.

• Maske su obvezne u zatvorenom i na otvorenom.

Istovremeno, prema informaciji IRU-a, italijanska regija Lacio uvodi restriktivnije mjere u razdoblju od 30 dana, počevši od 00:00 sati 23. oktobra 2020. Policijski će sat biti na snazi svaki dan od 00:00 do 5:00 sati. Putovanje zbog posla bit će dopušteno, ali jedino ukoliko je dokazivo. Prekršaj policijskog sata bez validnog dokaza, kaznit će se novčanom kaznom od 400 do 3.000 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.