Izvor: Klix | Srijeda, 28.10.2020.| 08:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

G-Petrol otvorio naftni terminal u Zenici zapremine 3 miliona litara

Ilustracija (Foto: Christian Lagerek/shutterstock.com)
Kompanija G-Petrol, zavisno društvo Naftne industrije Srbije, dodatno je uvećala kapacitete za skladištenje dizela u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine.

Terminal u Zenici ima zapreminu od 3 miliona litara i omogućava odlaganje dodatnih količina dizela koje se dopremaju iz Rafinerije nafte u Pančevu. Naime, željeznicom je nedavno prvi put stigla kompozicija cisterni kojom je dopremljeno 1,7 miliona litara za Terminal u Zenici. Time je omogućeno urednije snabdijevanje kupaca većim količinama goriva.

Prema riječima Srđana Peševića, direktora G-Petrola, promet u veleprodaji je u stalnom porastu tako da je proširenjem skladišnih kapaciteta povećana količina dizela u ponudi za veleprodajne kupce, ali korist imaju i potrošači u maloprodaji.

- Iako je dizel, koji se trenutno nalazi u Terminalu, namijenjen prvenstveno za veleprodaju, u slučaju nepredviđenih situacija, mi imamo dovoljne količine da snabdijemo svoje maloprodajne objekte u BiH i tako omogućimo nesmetano snabdijevanje svih naših kupaca - pojasnio je Pešević.

Transport naftnih derivata željezničkim cisternama je jedan od najpovoljnijih vidova transporta kojim se smanjuje čekanje na granici, a distributer nije limitiran dnevnim količinama na utovaru.

Osim terminala u Zenici, G-Petrol raspolaže terminalima u Srebreniku i u Popovima u Republici Srpskoj, zapremine 1,7 miliona litara. Gorivo zadovoljava sve BAS standarde, a trenutno je na terminalima u ponudi Euro dizel 10 ppm zimskog kvaliteta.

Gazprom i NIS Petrol benzinske stanice u BiH čini mreža od 42 moderno opremljena maloprodajna objekta koja na teritoriji BiH, pored standardnih derivata, ekskluzivno prodaju premium G-Drive derivate.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.