Izvor: eKapija | Utorak, 27.10.2020.| 13:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela obnova OŠ Zmaj Jova Jovanović u Banjaluci - Radovi vrijedni oko milion maraka

Ilustracija (Foto: Kuchina/shutterstock.com)
Uslovi za školovanje više od 500 učenika Osnove škole Zmaj Jova Jovanović u Banjaluci biće uskoro neuporedivo bolji, nakon što je ovih dana počela obnova jedne od najstarijih gradskih škola.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas, 27. oktobra, obišao ovu školu, kazao je da će u rekonstrukciju škole na Kočićevom vijencu biti uloženo oko milion maraka, kroz projekat podizanja energetske efikasnosti školskih i predškolskih objekata.

- Do sada, sedam banjalučkih centralnih osnovnih škola je potpuno obnovljeno kroz projekat energetske efikasnosti. Dograđena je škola na Starčevici, temeljno obnovljeno nekoliko područnih škola od Aginog sela do Pavlovca i na još 24 objekta obavljeni veći ili manji zahvati – kazao je Radojičić, saopšteno je na gradskom sajtu.

Direktorica ove škole Dijana Bogdanović potvrdila je da se rekonstrukcija objeketa odvija prema planu, bez obzira na početne poteškoće u organizaciji izvođenja samih radova zbog epidemiološke situacije.

- U okviru ovih radova, škola će dobiti novu fasadu, termoizolaciju i stolariju, te će za zagrijavanje prostorija ubuduće koristiti biološki prihvatljiv emergent - istakla je Bogdanović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.