NavMenu

U Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu prvi put urađena komplikovana vaskularna operacija

Izvor: Glas Srpske Utorak, 27.10.2020. 08:50
Komentari
Podeli

(Foto: Andrei_R/shutterstock.com)
U Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu prvi put je urađena velika vaskularna operacija zamjene trbušne aorte sa premoštavanjem arterija u desnu nogu, uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i otežanom radu, izjavio je direktor ove ustanove Nebojša Šešlija.

Šešlija je naglasio da ovaj vid operacije predstavlja iskorak u radu Bolnice Srbija, te poručio da su u ovoj ustanovi opredijeljeni da stalno unapređuju usluge i omogućavaju kvalitetniju zdravstvenu zaštitu svim pacijentima, navedeno je u saopštenju.

- I ovog puta naši medicinski radnici pokazali su izuzetnu stručnost i dokazali da Bolnica Srbija može da bude rame uz rame sa većim kliničkim centrima u zemlji i regionu - naglasio je Šešlija.

Operacije su rađene 23. i 24. oktobra, a tim koji je radio na operativnim zahvatima činili su gostujući ljekar profesor Milanko Maksić, te medicinsko osoblje Bolnice Srbija - specijalista hirurgije na supspecijalizaciji iz vaskularne hirurgije Miro Stojanović, kao i anesteziolozi Branko Aškraba, Jelena Božović i Nataša Lučić.

Iz ove zdravstvene ustanove ističu da izvedena operacija spada u red tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite koja je veoma zahtjevna za hirurga i anesteziologe, kao i postoperativno praćenje i rehabilitaciju pacijenta.

Pacijenti su stabilni, osjećaju se dobro i postoperativni oporavak teče uredno, dodaje se u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.