NavMenu

Lufthansa najavila smanjenje flote na nivo iz 1970. godine - Ostaju bez 125 aviona

Izvor: Tanjug Utorak, 27.10.2020. 10:45
Komentari
Podeli
(Foto: Kevin Hackert/unsplash)
Njemačka avio-kompanija Lufthansa saopštila je zaposlenima da će u okviru smanjenja obima poslovanja najavljenog prošle nedjelje morati da redukuje svoju flotu za 125 letjelica i privremeno obustavi značajan dio svojih adminstrativnih aktivnosti.

Ovim redukcijama kompanija će smanjiti flotu na nivo iz 1970-ih, što će se odraziti na obim poslovanja, prenosi portal Bloomberg.

- Zima će donijeti još veće izazove. Uspjeli smo da umanjimo gubitak od 1 mil EUR na sat na 1 mil EUR na dva sata, ali time nije okončana dramatična situacija u kojoj se nalazimo od početka pandemije - navodi se u saopštenju izvršnog direktora Lufthanse Karstena Spora.

Akcije Lufthanse pale su za čak 6,3%, dok je kompanija Fraport AG, sestinska firma njemačkog avioprevoznika koja upravlja aerodromom u Frankfurtu zabilježila pad od 3,7%.

Tokom zimskih mjeseci Lufthansa će obavljati tek 25% od planiranog broja zimskih letova, funkcionisaće sa minimumom neophodnih resursa i koristiće manje avione kada god to bude moguće, najavljeno je iz menadžmenta njemačkog avio-prevoznika.


Loukost firma Lufthanse, Eurowings, saobraćaće sa svega 30 aviona tokom zime i zatvoriće svoje predstavništvo u Diseldorfu, dok će značajan dio predstavništva Lufthanse na Frankfurtskom aerodromu biti zatvoren, navodi se takođe u saopštenju menadžmenta.

U prošlom tromjesečju, Lufthansa je prijavila 1,26 mlrd EUR gubitaka prije obračunatih poreza i troškova poslovanja, ali sa više od 10 mlrd EUR u kasi kompanija vjeruje da će uspješno prevazići izazove koje je nametnula pandemija korona virusa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.