NavMenu

Počela izgradnja drugog dijela Prve transverzale u Sarajevu

Izvor: Klix Utorak, 27.10.2020. 15:27
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: mihalec/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja drugog dijela Prve transverzale u Sarajevu, na raskrnici ulica Halida Kajtaza i Kranjčevićeva, juče je zvanično počela, što je ispratila i delegacija Kantona Sarajevo.

V.d. premijera KS Anis Krivić, predstavnici općina Centar i Novo Sarajevo, kao i Direkcije za puteve KS posjetilli su gradilište gdje su s izvođačima radova i građevinarima razgovarali o napretku izgradnje.

Krivić, koji inače obnaša i funkciju ministra obrazovanja KS, istakao je kako je iznimno sretan što je prisustvovao početku izgradnje prvog dijela Prve transverzale.

- Veliki napori su učinjeni na izgradnji ove dionice puta. Od 1985. godine se govori o ovom projektu, te stoga možemo reći da danas prisustvujemo historijskom danu. Nadamo se da će budućnost pokazati koliko je ovaj projekt zaista značajan za sve građane KS - kazao je Krivić.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić dodao je kako je izgradnja Prve transverzale mogla ići brže, ali je zadovoljan da je ikako pokrenuta.

- Nastavljamo i dalje intenzivno rješavati imovinsko-pravne odnose. Sljedeća dionica na koju ćemo se fokusirati jeste rješavanje imovinsko-pravnih donosa na poziciji Pennyja i široj poziciji benzinske pumpe El Tarik Oil - rekao je Ajnadžić.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istakao je kako je ovo veliki iskorak za KS.

- Moram čestitati ovoj vladi koja je našla i snage i pameti, te prepoznala kompletnu problematiku oko izgradnje ove dionice i pokrenula stvari s mrtve tačke - istakao je Koldžo.

I pored velikog zadovoljstva zbog početka realizacije višedecenijskog projekta, delegacija Kantona Sarajevo zaključila je da će sigurno i dalje biti određenih poteškoća pri izgradnji ove trase puta.

Treba napomenuti da su radovi na Prvoj transverzali na dužini od 1.200 metara iza naselja Šip zapravo počeli još u januaru 2019. godine. Ugovor je tada potpisan na 18 mjeseci što bi kraj radova smjestio u jun 2020.

Dakle, postoji trasa Prve transverzale koja je do sada trebala biti završena.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.