Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 26.10.2020.| 13:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjaluka dobija tri nove aleje

Banjaluka (Foto: Andrej Andic/shutterstock.com)
Jesenja sadnja mladih sadnica pod nazivom "1.000 sadnica za ljepšu Banjaluku", u okviru koje će grad na vrbasu dobiti tri nove aleje, počeće tokom ove sedmice.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banjaluka Petar Bilčar ističe da će ovogodišnja jesenja akcija započeti sadnjom drvoreda posvećenih maturantima na lokaciji novoizgrađene "paralele" Lauš-Paprikovac i "Aleje zahvalnosti medicinskim radnicima", koja će biti formirana na zelenoj površini kod Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, navodi se na gradskom sajtu.

On je dodao da će biti zasađena i aleja posvećena Sportskom društvu Borac, gdje bi, zajedno sa istaknutim članovima i bivšim sportistima, podigli novu aleju na zelenoj površini u Gundulićevoj ulici, tačnije na prostoru uz istočnu tribinu Gradskog stadiona.

- Osim ovih aktivnosti, na više lokacija u gradu sadićemo nove sadnice u saradnji sa građanima i zajednicama etažnih vlasnika. Na ovaj način želimo da ojačamo svijest o tome da je zelenilo naše zajedničko i da ga kao takvo treba i da čuvamo – rekao je Bilčar.

Tokom jesenjih mjeseci planirani su i radovi na popunjavanju postojećeg dendrofonda u Parku Mladen Stojanović, te nastavak akcije rekonstrukcije drvoreda u skladu sa studijom analize zdravstvenog stanja stabala.

Posebna pažnja biće posvećena popunjavanju drvoreda odnosno sadnji novih sadnica na pozicijama sa kojih su ona uklanjana u prethodnom periodu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.