NavMenu

Mesnoj industriji Pivac dodijeljeno vlasništvo nad nekretninama u Ljubuškom - Uskoro kreće gradnja proizvodnog kompleksa

Izvor: Poslovne novine Nedjelja, 25.10.2020. 17:49
Komentari
Podeli
(Foto: racorn/shutterstock.com)
Ivica Pivac, direktor Mesne industrija braća Pivac i v.d gradonačelnika Ljubuškog Vedran Markotić potpisali su 24. oktobra u Ljubuškom ugovor kojim su nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima i Gaj u Cernu prešle u vlasništvo Mesne industrije Braća Pivac.

Riječ je o ukupno 21.908 m2 zemljišta na kojem uskoro kreće gradnja kompleksa koji će u samom početku zapošljavati 50 do 70 radnika.

Ivica Pivac, direktor Mesne industrija braća Pivac istakao je kako se ovom investicijom nakon Hrvatske želi i na područje BiH proširiti ambicioznu poslovnu priču koja obuhvaća sve aspekte proizvodnog procesa, od pogona rasijecanja, preko prerade, proizvodnje mesnih prerađevina, sušare pa sve do transporta i maloprodaje.

- Pritom je važno istaknuti da će ovo ulaganje, kroz razvoj proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta, ujedno doprinijeti gospodarskom razvoju Ljubuškog i cijelog ovog kraja - poručio je Ivica Pivac.

Uz zahvalu Mesnoj industriji Pivac što je prepoznala Ljubuški kao sigurnu i prosperitetnu sredinu za nastavak širenja svoga poslovanja, v.d gradonačelnika Vedran Markotić je naglasio kako gradnja tvornica i otvaranje novih radnih mjesta predstavljaju najbolje demografske mjere i garanciju opstanka.

- Ponosan sam što sudjelujem u projektu koji će pomoći da više od 50 obitelji dobije priliku graditi svoju budućnost u Hercegovini, u našem Ljubuškom - kazao je Markotić, zaključivši kako će gradske vlasti u narednom razdoblju raditi na donošenju mjera koje će doprinijeti gospodarskom razvoju.

- Očekujemo da će naše poslovne zone kroz sljedećih nekoliko godina zaživjeti u punom kapacitetu, pri čemu je misija gradske vlasti olakšati investitorima početak poslovanja kroz niz mjera od kojih su neke već krenule s primjenom - dodao je Markotić.

Grupa Pivac jedna je od najvećih i najrespektabilnijih mesnih industrija u ovom dijelu Evrope, a obuhvaća tri mesoprerađivačke tvrtke: PPK karlovačku mesnu industriju, Mesnu industriju Vajda i Mesnu industriju Braća Pivac.

Pogoni za proizvodnju svježeg mesa i mesnih prerađevina nalaze se u Karlovcu, Čakovcu i Vrgorcu, a Grupa je najprepoznatljivija po proizvodnji pršuta s godišnjim kapacitetom od preko 350.000 komada od čega je više od 150.000 zemljopisno zaštićenih Dalmatinskih pršuta.

Grupa Pivac zapošljava više od 2.000 ljudi, ima gotovo 260 vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske, surađuje sa svim većim trgovačkim lancima na hrvatskom tržištu te plasira proizvode na njemačko, mađarsko, bugarsko, irsko, belgijsko, austrijsko, slovensko i ostala tržišta EU i trećih zemalja, prije svega tržište Srbije koje je u kontinuiranom porastu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.