Izvor: eKapija | Subota, 24.10.2020.| 10:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvorena obnovljena zgrada Narodne biblioteke u Šamcu - Uloženo više od 200.000 KM

Narodna biblioteka Šamac (Foto: Opština Šamac)
U Šamcu je u petak, 23. oktobra otvoren obnovljeni objekat Narodne biblioteke koji datira iz 1898. godine, a posljednji put je korišten kao biblioteka 1981. godine.

Obnova zgrade je koštala 221.000 KM, a sredstva su obezbijedili opština Šamac 81.000 KM i ostatak federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Tablu na biblioteci otkrili su načelnik opštine Đorđe Milićević i direktor ove ustanove Dragica Borojević. Milićević je izrazio zadovoljstvo što je nakon skoro 40 godina otvorena biblioteka koja je važna ustanova kulture.

Milićević je istakao da je zgrada biblioteke, koja je djelo ruku venecijanskih majstora, ponovo ugledala svjetlost dana na način koji zaslužuje, da bude mjesto učenja, razmjene iskustva i mjesto gdje će se mladi okupljati da uče i stiču nova znanja.

Direktor Narodne biblioteke Dragica Borojević kaže da je ovo veliki dan za njihovu ustanovu i opštinu Šamac.
Ona je izrazila nadu da će novi objekat dodatno doprinijeti pozitivnom poslovanju biblioteke i da će to prepoznati čitaoci i buduće generacije koje će dolaziti u biblioteku.

Borojevićeva je navela da knjižni fond biblioteke broji oko 22.300 knjiga, da imaju više od 1.500 registrovanih korisnika, dva odjeljenja i čitaonicu, koju nisu imali nikada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.