NavMenu

Privredna štampa Sarajevo počela sa pripremama projekta "100 najvećih u BiH"

Izvor: eKapija Srijeda, 31.03.2010. 16:24
Komentari
Podeli

"Privredna štampa" d.o.o. Sarajevo već 38 godina priprema specijalno izdanje "Poslovnih novina" pod nazivom "100 najvećih u BiH", u kojem objavljuje rang-listu najuspješnijih firmi/tvrtki u Bosni i Hercegovini.

Projekat "100 najvećih u BiH" je jedini ove vrste koji ima kredibilitet i prihvaćen je od privrednika sa prostora cijele BiH zbog toga što se lista kompanija, odnosno rangiranje, vrši objektivno, na osnovu pokazatelja koje dostave same kompanije i što su slanje popunjenih upitnika i objava imena na listi besplatni. To znači da na listu ne dospijevaju firme koje plate svoju poziciju već one koje dostave popunjen upitnik i na taj način automatski zauzimaju mjesto na listi prema ukupnom prihodu, neto dobiti, izvozu, investicijama i drugim kriterijima. Listu 100 najvećih kompanija u BiH citiraju i svi mediji kako iz BiH tako i iz zemalja u okruženju, a koriste je i neke asocijacije za analizu stanja u privredi.

"Dugoročni cilj ovog projekta jeste da lista "100 najvećih u BiH" koju objavljuju Poslovne novine bude relevantan i pouzdan izvor informacija za potencijalne domaće i strane poslovne partnere i investitore", kaže Avdo Čaušević, direktor Privredne štampe d.o.o. Sarajevo i poziva privrednike da dostave popunjene upitnike i učestvuju u izboru najuspješnjih bh. kompanija. Rang-lista 100 najvećih bh. kompanija tradicionalno se pravi prema ukupnom prihodu, neto dobiti, izvozu i investicijama. Od prošle godine su uvedene nove za srednja i preduzeća do 50 zaposlenih, s ciljem da što više kompanija ima priliku da pokaže svoje rezultate, a ove godine će zbog zakona o računovodstvu i reviziji biti jasnija kvalifikacija preduzeća na mala, srednja i velika.

Zbog značaja projekta menadžment Privredne štampe i redakcijski kolegij Poslovnih novina odlučili su da ga unaprijede u 2010. godini tako što će u njegovu pripremu i realizaciju uključiti i privrednike kroz partnerstva sa Asocijacijom poslodavaca BiH, Vanjskotrgovinskom komorom BiH i entitetskim komorama, te saradnju sa kantonalnim komorama, udruženjima privrednika i drugim asocijacijama što će dati novu dimenziju i kvalitet rang listi i cijelom projektu.

Rang lista se pravi se pravi na osnovu podataka iz anketnog listića koji popunjen, potpisan i ovjeren, šaljete na faks ili mail do 15. 05. 2010. godine, na faks 033/461-023 (ili skeniran na e-mail privrednastampa@epn.ba ; info@privrednastampa.biz )

Uvrštavanje na rang-listu je besplatno. Lista se objavljuje u izdanju "Poslovnih novina - 100 najvećih u BiH" koje izlazi u julu/srpnju, a priznanja se dodjeljuju, sredinom jula, na svečanoj ceremoniji, koja uvijek izazove veliku medijsku pažnju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.