NavMenu

Usluge novog operatera dostupne građanima Sarajava

Izvor: eKapija Srijeda, 31.03.2010. 16:33
Komentari
Podeli

Kompanija Aneks, licencirani operater javne fiksne telefonije, internet servis provider, mrežni operater i sistemski integrator, u većinskom vlasništvu Telekoma Slovenija, danas je predstavila dvije svoje usluge koje su nedavnim otvaranjem njihovog blic.net centra dostupne građanima na prodručju Sarajeva. Radi se uslugama IP telefonije i neograničenog pristupa internetu kroz PRIMO Paket.

Igor Bohorč, direktor ANEKS-a, govoreći o značaju njihovog dolaska na tržište Federacije, kazao je da će se ona za građane ogledati u većoj ponudi i nižim cijenama, što uvijek znači dolazak novog operatera.

"U paketu IP telefonije obezbjedili smo telefonske razgovore prema inostranstvu jeftinije i do 70%, sa dodatnim bonusom besplatnih poziva unutar Aneks mreže, a pri tome je cijena za sve mobilne mreže u BiH ista zahvaljujući činjenici da smo spojeni na sva tri telekom operatera u BiH", kazao je Bohorč.

Istaknuo je da su kod osmišljavanja paketa usluga, kako za rezidencijalne tako i poslovne korisnike na području Sarajeva, imali za cilj da ostvariti dodatnu vrijednost i raznovrsnost ponude u kojoj se, smatraju, svako može pronaći.

Što se tiče pokrivenosti grada singalom kaže da ona trenutno iznosi negdje oko 70 posto, te da će u iduće dvije sedmice biti preko 90 posto.

Povoljna cijena mjesečne pretplate kao i besplatna provjera stanja na računu putem interneta gdje korisnici u svakom momentu mogu pratiti potrošnju su dodatne pogodnosti koje su istaknuli kao veoma relevantne i za rezidencijalne i poslovne korisnike.

"Paket IP telefonije je interesantan i zbog činjenice da se za fiksnu cijenu od 4 KM može obaviti 10 minuta razgovora sa 30 zemalja širom svijeta. PRIMO Internet paket u svojoj ponudi izdvaja brzinu i pouzdanost u širokopojasnom pristupu internetu sa mogućnošću neograničenog korištenja u sklopu paketa", kazao je Bohorč.

Predsjednik Upravnog odbora kompanije ANEKS d.o.o. Željko Puljić je predstavljajući kompaniju kazao da njihova poslovna politika podrazumijeva konstantne investicije u nove tehnologije, te širenje mreže i uvođenje novih usluga.

"Vjerujemo da je pristup informacijama i tehnologiji komunikacija osnova daljeg razvoja i informatičke pismenosti u Bosni i Hercegovini i smatramo da je naš zadatak obezbjediti najbolji kvalitet usluga za korisnike", kazao je Puljić.

Inače, sjedište kompanije Aneks je u Banjoj Luci, a na bh. tržištu najprepoznatljiviji su kroz svoj brend blic.net.

D.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.