Izvor: eKapija | Petak, 23.10.2020.| 09:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela izgradnja kružnog toka i sanacija dijela magistralnog puta u Laktašima - Niskogradnja izvodi radove vrijedne skoro 1,75 mil KM

Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Izgradnja kružne raskrsnice sa rekonstrukcijom dijela magistralnog puta M16 u Laktašima zvanično je počela u četvrtak, 22. oktobra, uvođenjem izvođača Niskogradnja Laktaši u radove.

- Sam profil dijela magistralnog puta na kojem će se vršiti rekonstrukcija, koji je tretiran ovim projektom, prema urbanističko-tehničkim uslovima, promjenljive je širine od 7m-13m. U poprečnom profilu magistralnog puta projektovani su, pored obostranih trotoara, zeleni pojas i biciklistička staza u dužini od oko 350 m. Sa desne strane magistralnog puta, iz pravca Banjaluke, u postojećem stanju nalazi se gradski trg, te je uklapanje trotoara i gradskog trga projektovano sa stepenicama i rampom na sredini trga - saopšteno je iz Puteva RS.
Doda je se da je na poziciji postojeće četverokrake raskrsnice projektovana i biće izgrađena kružna raskrsnica. Prečnik raskrsnice je D=35 m sa širinom kolovoza od 6,5m i proširenjem kolovoza na unutrašnje strane 2 m.
Vrijednost ove investicije je 1.749.000 КM, dok je rok za izvođenje radova je 180 kalendarskih dana.

Nadzor nad radovima vrši banjalučko preduzeće HКP konsalting.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.