NavMenu

Kapitalni projekti na Zlatiboru pri kraju - Trg sa grijačima, fontana u jezeru, velika očekivanja od gondole

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.10.2020. 11:29
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija/ D.Petronijević)
Kapitalni investicioni projekti na Zlatiboru privode se kraju, uskoro će zaživjeti fontana u sredini jezera, a početak rada zlatiborske Gold gondole označiće novo poglavlje u turizmu Srbije, najavljuje predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Redovno održavanje infrastrukture na Zlatiboru je svakodnevica, a čelnici opštine su posebno ponosni što se kapitalni investicioni projekti privode kraju. Stamatović podsjeća da obnovom Kraljevog trga i njegovih pristupnih saobraćajnica, stanovnici Zlatibora i svi njegovi posjetioci dobijaju nešto što mnogi turistički centri Evrope nemaju.

- Ispod podloge je ugrađeni sistem podnog grijanja koji će omogućiti da desetine hiljada posjetilaca naše planine slobodno i bezbjedno uživa u svim pogodnostima srpske zimske prestonice. Nadam se da će se do Nove godine situacija sa koronavirusom značajno smiriti i da ćemo sa stanovnicima opštine Čajetina, ali i sa svim našim dragim posjetiocima opet tradicionalno uživati u seriji novogodišnjih koncerata - kaže Stamatović.

Jezero u centru Zlatibora, kao simbol ove planinske ljepotice, uskoro će zablistati u novom ruhu, a krasiće ga i fontana, navodi se na sajtu Turističke organizacije Zlatibor.

- Od izgradnje, jezero nije ovako detaljno rekonstruisano. Obnovljeno je njegovo korito, na najsavremeniji način uređen sistem odvoda vode, formirane su nove zelene površine oko jezera, rekonstruisane su pješačke staze i plato ispred Kraljeve česme, a uskoro će zaživjeti i fontana u sredini jezera. U zimskom periodu će svi moći da uživaju u klizalištu, kako oni najmlađi, tako i oni stariji - najavljuje Stamatović.

Najponosniji su ipak, kako ističe predsjednik opštine Čajetina, na projekat zlatiborske Gold gondole koji je, kao i sve navedeno, finansiran iz budžeta opštine Čajetina.

- Početak rada gondole će, bez pretjerivanja, značiti novo poglavlje u srpskom turizmu. Ostalo je da se završe još neki sitni detalji i ova turistička atrakcija će biti spremna da godišnje primi stotine hiljada ljubitelja prirode. I, nećemo stati na tome. Već uveliko razmišljamo o novoj trasi gondole od Ribničkog jezera do vrha Čigota. Biće to pravo uživanje za sva čula - naglašava Stamatović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.