Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.10.2020.| 07:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela gradnja prvog vrtića u banjalučkom naselju Kuljani

Ilustracija (Foto: Oksana Kuzmina/shutterstock.com)
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, zajedno sa predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija, ozvaničio je početak izgradnje prvog javnog vrtića u Kuljanima, u okviru zajedničkog projekta Grada Banjaluke i UNDP-a.

U novom vrtiću biće obezbijeđeno mjesto za 90 mališana, što je kako je kazao Radojičić, u okviru velikog plana da se do kraja godine obezbijedi ukupno 650 novih mjesta u vrtićima, saopšteno je na gradskom sajtu.

- Neki radovi su pri kraju, neke pripremamo, ali ukupna ideja i cilj je da u nekom periodu od pet do deset godina, znači dva mandata, u Banjaluci ispraznimo liste čekanja na smještaj u vrtić izgradnjom novih i proširenjem postojećih objekata – naglasio je Radojičić.

Novi vrtić biće smješten u prostorijama nekadašnje škole, koja raspolaže sa prostorom od 465 m2. Za potrebe otvaranja vrtića, ovaj prostor će biti u potpunosti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni.

Radove, vrijedne 470.000 KM, sufinansira Grad i UNDP sredstvima švedske Vlade. Prema ugovoru sa izvođačem, vrtić bi trebao biti završen za 100 radnih dana.

-Očekujemo u naredne dvije do tri sedmice stavljanje u funkciju još tri nova vrtića, i to prvog javnog vrtića na Petrićevcu, novi dio Kolibrija u Lazarevu i dograđenog dijela Ježeve kućice. U narednih mjesec dana trebalo bi da počne i gradnja vrtića u Vrbanji – najavio je Radojičić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.