Izvor: eKapija | Srijeda, 21.10.2020.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prezentovan idejni projekat izgradnje OŠ Rosulje u Vogošći - Na krovu moguća gradnja solarnih panela

(Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)
U Komunalnom centru Općine Vogošća održana je prezentacija idejnog projekta izgradnje objekta OŠ Rosulje, koji je uradila firma IPSA Institut, dok je izradu projekta finansiralo Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, saopćeno je na sajtu Vogošće.

Načelnik općine Edin Smajić istakao je kako se nakon prevazilaženja niza problema prilikom izrade projekta, konačno dobio idejni projekat, koji je temelj za sve predstojeće poslove.

– Obezbijedili smo zemljište, uskladili sa Regulacionim planom, održali niz sastanaka sa svim akterima u projektu kako bi otklonili složene probleme na terenu - istakao je Smajić.

Nakon održane prezentacije, načelnik Smajić je uputio nekoliko zahtjeva, a koji se odnose na mogućnost izgradnje solarnih panela na krovu objekta, izgradnje produženog boravka, kuhinje i trpezarije, a sve sa ciljem poboljšanja uslova odvijanja nastavnog procesa.

Objekat škole je namijenjen za oko 600 učenika u dvije smjene, a sadržavaće sve potrebne prostorije, učionice, vanjsko igralište, unutrašnju fiskulturnu salu i parking prostor.

Prema Sporazumu o regulisanju međusobnih odnosa na realizaciji projekta izrade investiciono–tehničke dokumentacije za izgradnju objekta OŠ Rosulje, Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS je investitor projekta, dok su Zavod za izgradnju KS i Općina Vogošća implementatori projekta.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.