NavMenu

Novi direktor British Airwaysa se založio za testove putnika na koronavirus prije leta

Izvor: Beta/AFP Utorak, 20.10.2020. 08:02
Komentari
Podeli
(Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)
Novi generalni direktor aviokompanije British Airways Šon Dojl (Sean Doyle) založio se za testove putnika na koronavirus prije leta uz ocjenu da će to pomoći u prevazilaženju sanitarne krize.

- Ne vjerujemo da je karantin rješenje. Mislimo da je bolji način uvesti pouzdani i pristupačni test prije poletanja - rekao je Dojl na onlajn konferenciji o britanskom vazduhoplovnom sektoru.

Taj sektor se protivi mjeri izolacije britanske vlade prema kojoj se od putnika koji dolaze iz nekih zemalja kao što su Francuska i Španija traži dvonedeljni karantin.

Ta mjera je navela aviokompanije da reprogramiraju svoje letove za naredne mjesece dok je postojala nada o nastavku avionskog saobraćaja koji je bio mjesecima paralizovan.

- Čak i da se karantin smanji na nedelju dana, ljudi neće dolaziti ovde i Velika Britanija će zaostajati - rekao je Dojl.

Na istoj konferenciji se obratio britanski ministar za saobraćaj Grent Šaps (Grant Shapps) koji je rekao da vlada radi na pronalasku rješenja kojim bi se smanjio karantin na nedelju dana i uvelo testiranje na korona virus.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.