Izvor: Beta/AFP | Utorak, 20.10.2020.| 08:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi direktor British Airwaysa se založio za testove putnika na koronavirus prije leta

(Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)
Novi generalni direktor aviokompanije British Airways Šon Dojl (Sean Doyle) založio se za testove putnika na koronavirus prije leta uz ocjenu da će to pomoći u prevazilaženju sanitarne krize.

- Ne vjerujemo da je karantin rješenje. Mislimo da je bolji način uvesti pouzdani i pristupačni test prije poletanja - rekao je Dojl na onlajn konferenciji o britanskom vazduhoplovnom sektoru.

Taj sektor se protivi mjeri izolacije britanske vlade prema kojoj se od putnika koji dolaze iz nekih zemalja kao što su Francuska i Španija traži dvonedeljni karantin.

Ta mjera je navela aviokompanije da reprogramiraju svoje letove za naredne mjesece dok je postojala nada o nastavku avionskog saobraćaja koji je bio mjesecima paralizovan.

- Čak i da se karantin smanji na nedelju dana, ljudi neće dolaziti ovde i Velika Britanija će zaostajati - rekao je Dojl.

Na istoj konferenciji se obratio britanski ministar za saobraćaj Grent Šaps (Grant Shapps) koji je rekao da vlada radi na pronalasku rješenja kojim bi se smanjio karantin na nedelju dana i uvelo testiranje na korona virus.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.