NavMenu

Elektroprivreda RS modernizuje informacioni sistem sa 19,5 mil KM - Rok za prijavu 16. novembar

Izvor: Capital Ponedjeljak, 19.10.2020. 15:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Uprava Elektroprivrede Republike Srpske odlučila je da osvježi i modernizuje informacioni sistem i za to izdvoji 19,5 mil KM, saznaje portal Capital.

Riječ je o sistemu SAP koji je u matičnom preduzeću ERS i 11 zavisnih preduzeća implementiran između 2012. i 2016. godine, a preko kojeg se vodilo kompletno poslovanje.

Uprava na čelu sa Lukom Petrovićem sada želi da i ostala preduzeća, koja su osnovana u međuvremenu, budu uključena u taj sistem, ali i da ga "pojača" sa nekoliko dodatnih modula, te obnovi licence koje su istekle zaključno sa 2019. godinom.

Riječ je o ograničenom postupku javne nabavke, koji će biti sproveden u dvije faze. U fazi pretkvalifikacije kandidati podnose zahtjeve za učešće, a u drugoj fazi će onima koji su kvalifikovani biti upućen zahtjev za dostavljanje ponuda.

Plan je da se u postojeći informacioni sistem ugradi modul za ljudske resurse i obračun plata i naknada, a kako tvrde u Upravi cilj je ušteda i racionalizacija troškova.

- MH ERS, u cilju unapređenja poslovanja planira pokretanje centralizovanog rješenja za upravljanje ljudskim resursima i obračunom plata i naknada, kako bi kao jedinstvena organizacija unaprijedili poslovne procese radi povećanja produktivnosti, pružanja kvalitetnijih usluga i ostvarivanja veće efikasnosti u domenu ljudskih resursa i obračuna plata i naknada, i efikasnije upravljali promjenama - navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Sistem će biti obogaćen i sa novim modulom za investicije na koji će biti potrošeno oko milion maraka.

- Misija modula je efikasno upravljanje investicijama. Da se automatizuju, centralizuju i integrišu svi značajni procesi investicija putem efikasnijeg planiranja i praćenja životnog ciklusa investicija, simulacija projektnih aktivnosti investicija, kontrole potrošnje budžeta po fazama projekta, kao i izrada odgovarajućih izvještaja za praćenje investicija - kažu u ERS-u.

Kada su u pitanju uslovi koje zainteresovani za ovaj posao treba da ispune, traži se da je ponuđač pozitivno poslovao u posljednje tri godine, da redovno izmiruje obaveze prema državi, da posjeduje određene sertifikate kao i da ima Servis desk koji će biti dostupan 24 sata dnevno, sedam dana u nedjelji i koji će biti dostupan putem telefona, e-maila i sms poruka.

Inače, poslove oko održavanja SAP informacionog sistema do sada su obavljali Prointer i Lanaco.

Rok za prijavu je 16. novembar, a za više detalja pogledajte OVDJE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.