Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 19.10.2020.| 14:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Traži se konsultant za izradu Strateške procjene uticaja na životnu sredinu u BiH - Međunarodni tender produžen do 1. novembra

Ilustracija (Foto: Pixabay)
Federalno ministarstvo zaštite i okoliša obavještava da je produžen međunarodni tender za izbor kvalifikovanog konsultanta za izradu Strateške procjene uticaja na okoliš/životnu sredinu za ESAP 2030+.

Prijave na tender su otvorene do 1. novembra 2020.

Za više detalja pogledajte OVDJE.

Podjećamo, ESAP BiH 2030+ predstavlja strateški dokument u kojem će biti utvrđeni ciljevi politika zaštite okoliša u BiH i najvažnije aktivnosti do 2032. i dalje.

Cjelokupni dokument ESAP-a će imati četiri akciona plana, po jedan za svaki nivo vlasti (BiH, FBiH, RS i Brčko distrikt), te sedam EU oblasti okoliša/životne sredine: voda, otpad, biodiverzitet, kvalitet zraka, klimatske promjene i energetika, sigurnost hemikalija i buka, upravljanje resursima i upravljanje pitanjima okoliša/životne sredine.

Priprema ESAP-a BiH 2030+ je povjerena Štokholmskom institutu za okoliš/životnu sredinu (SEI), koji će nadležnim organima isporučiti ključni instrument za ostvarivanje održivosti u oblasti okoliša/životne sredine i unapređenje zdravlja i dobrobiti sadašnjih i budućih generacija građana u cijeloj zemlji.

Finansijsku podršku realizaciji projekta pruža Ambasada Kraljevine Švedske u BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.